Kezdőlap

I. Nagykun Diák Birkapörköltfőző Verseny

Kategória: Rendezvények
Megjelent: 2014. február 27. csütörtök

I. Nagykun Diák Birkapörköltfőző Verseny

Karcag,2014. március 28.

Karcagi Ifjúsági Ház udvara

 

 

 

I.Nagykun Diák Birkapörköltfőző Verseny

       

Ki lesz a Nagykunság legjobb diák birkapörköltfőzője?

 

A Karcag Városi Önkormányzat, a Karcagi Birkafőzők Egyesülete, a Déryné Kulturális, Turisztikai, Sport Központ és Könyvtár és Karcagi Települési Értéktár Bizottsága a hungarikum karcagi birkapörkölt népszerűsítése, a főzési tapasztalatok átadása érdekében első alkalommal 2014.március 28-án (péntek) hagyományteremtő céllal rendezi meg a nagykun diák birkapörköltfőző versenyt a nagykun településeken működő középiskolák csapatai részére.

A csapatok 4 főből állnak,3 diák és 1 kísérő tanár.

 

DIÁK FŐZŐK JELENTKEZÉSI LAPJA ÉS RÉSZVÉTELI SZABÁLYZATA

 

Részvételi díj nincs.

 

A szervező biztosítja:

közterületet, max 16 m2

a főzéshez max.5 kg bevizsgált húst

  (ha a csapatok ennél többet kívánnak főzni, akkor a bevizsgált számlával igazolt húsról ők     

   gondoskodnak)

 szakmai segítség nyújtása a Karcagi Birkafőzők Egyesület tagjai közreműködésével,

1 sörpad garnitúra, tűz alá fémtálca, csapatonként 20 kg tűzifa,(főzni csak fával lehet)

a területen ivóvíz vételi lehetőség

a zsűrizés feltételeit

a rendezvény megszervezését

a főzéshez max.5 kg bevizsgált húst, amely értékesítésre nem, de a közönség körében kóstoltatásra kerül

 (ha a csapatok ennél többet kívánnak főzni, akkor a bevizsgált számlával igazolt húsról ők   

   gondoskodnak)

 

IV.Csapatok biztosítják:

sörsátrat,(max 4x4 méter alapterületű)

lábast, tűzoltó palackot, baltát, alapvető higiénés szabályok betartásával a főzéshez szükséges alapanyagokat, eszközöket, hulladékgyűjtő zsákot, a kóstoláshoz szükséges eldobható tányért és evőeszközt, kenyeret, a hagyományőrző megjelenést, terítéket

 

 

 

 

 

V.Zsűrizés

 

A legjobb három csapat pénzdíjban részesül.

I.díj: 30000 Ft

II.díj 20000Ft

III díj 10000Ft

A díjátadás alkalmával a versenyben résztvevő csapatok elismerő oklevelet vehetnek át.

              A zsűri tagjai a Karcagi Birkafőző Egyesület tagjai.

              A zsűrizés szempontjai: az étel íze, állaga, színe, a főző csapat hagyományőrző megjelenése,

              főzőhely kialakítása, főzőeszközök és a terítési eszközök, dekorációk.

 

VI. A résztvétel  feltételei:

A csapatok tagjai egészségügyi könyvet hozzanak magukkal. .

A jelentkezésről visszaigazolást küldünk a csapatvezető levelezési címére.

A főzőhelyeket legkésőbb 2014. március 28-án 9.00 óráig lehet elfoglalni, előtte a regisztrációs sátornál kell jelentkezni. Itt vehető át a tűztálca, a fa és a sörpad garnitúra. A FŐZÉS HIVATALOS KEZDETE.: 10.00 ÓRA

A csapatok helyét előzetesen a szervezők jelölik ki.

A rendezvényen keletkező szemetet zárt hulladékgyűjtő zacskóban a területen rendelkezésre álló telepített hulladékgyűjtőbe kell vinni. A területet a rendezvény végén tisztán kell elhagyni.

Parkolás: A rendezvény helyszínén parkolni nem lehet, csak a kipakolás idejéig állhat meg autó az intézmény melletti utcában. Ezután a környező parkolóhelyeken lehet parkolni.

 

VII. A jelentkezési lap visszaküldendő a Szervező intézményhez

 

 

Déryné Kulturális, Turisztikai, Sport Központ és Könyvtár

5300.Karcag, Dózsa György u.5-7.

Tel./fax:+36/59/503-224

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Web:    www.derynekarcag.hu

 

A jelentkezési lapot kitöltve postán legkésőbb 2014. március 10-ig kell a fenti címre visszaküldeni.

Jelentkezési lap letöltése!

Tűzvédelmi szabályzat letöltése!

 

 

 

 

 

FacebookSatartlapGoogle bookmarkTwitter

Ki van jelen

Oldalainkat 11 vendég és 0 tag böngészi

Számláló

472520
Ma
Tegnap
Ezen a héten
A múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
59
162
221
465791
16189
13200
472520

Your IP: 10.1.1.1
2017-05-30 09:09:55

 

 

 

 

Tuesday the 30th. Design by QualityJoomlaTemplates.